Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση - Ενημέρωση με αριθμ. 40/3.6.2011


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΘΡΑΚΗΣ, ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΗΠΕΙΡΟΥ
Φράγκων 14, Θεσσαλονίκη 54012, τηλ. 2310 531730



Θεσσαλονίκη, 3 Ιουνίου 2011
Αριθμ. Πρωτ. : 40

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το Δ.Σ του συλλόγου μας στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2.6.2011, ασχολήθηκε, μεταξύ άλλων, με τ’ ακόλουθα ζητήματα:
1.   Εκδρομή. Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση εκδρομής και τις προσεχείς ημέρες θ’ αναζητηθούν και αξιολογηθούν οικονομικά πακέτα, με προορισμούς εσωτερικού ή εξωτερικού.
2.      Τροποποίηση του Καταστατικού. Αποφασίστηκε να ξεκινήσει η προετοιμασία για την τροποποίηση του καταστατικού του Συλλόγου μας, η οποία θα περιλαμβάνει και τη μεταβολή των γεωγραφικών του ορίων. Στο πλαίσιο αυτό αναρτήθηκε στο ιστολόγιό μας το κείμενο του ισχύοντος καταστατικού και παρακαλούμε, από σήμερα και για ένα μήνα (μέχρι την 3.7.2011), να υποβάλλετε επωνύμως τις προτάσεις σας, είτε στο e-mail, είτε στο ιστολόγιο του Συλλόγου, είτε με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέσο επιθυμείτε.
3.      Σχέδιο Νόμου. Συζητήθηκαν τα μέσα δράσης και κινητοποίησης, των οποίων η συγκεκριμένη μορφή θα ανακοινωθεί μόλις συντρέξουν οι σχετικές περιστάσεις.
 Η Πρόεδρος

Χαριτίνη Καραγιώργη
Για το Δ.Σ

Η Γραμματέας

Ευαγγελία Μπογιατζόγλου

3 σχόλια:

  1. Συναδελφοι ελπίζω να ευοδωθεί η προσπάθειά σας και να τροποποιήσετε το καταστατικό σας προκειμένου να δεχτείτε και συναδέλφους από τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας. Προτείνω η γεωγραφική μεταβολή να αφορά το σύνολο της Επικράτειας με ταυτόχρονη μετονομασία του Συλλόγου σε "Πανελλήνιο Σύλλογο Επιθεωρητών Εργασίας" ή "Πανελλήνιο Σύλλογο Υπαλλήλων Επιθεωρήσεων Εργασίας". Με αυτό τον τρόπο θα δώσετε την δυνατότητα σε συναδέλφους από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα να κρίνουν και να αποφασίσουν την συμμετοχή στον νέο, πλέον, Σύλλογο. Επειδή η Θεσσαλονίκη θα αποτελεί το κέντρο των εξελίξεων και δεδομένου του γεγονότος πως θα μπορούν να συμμετέχουν πλέον συνάδελφοι από όλη την χώρα - ηπειρωτική και νησιωτική - προτείνω για τις αρχαιρεσίες (εκλογή μελών Δ.Σ.) να καθιερωθεί η δυνατότητα επιστολικής ψήφου, προκειμένου να ξεπερασθεί το πρόβλημα της απόστασης. Ενδεικτικά σας παραπέμπω στην διεύθυνση http://www.nipiagogoi.gr/katastatiko.htm στην οποία δημοσιεύεται το καταστατικό της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Νηπιαγωγών. Στο άρθρο 16 υπάρχει αναλυτικά η διαδικασία της επιστολικής ψήφου και τα εχέγγυα αξιοπιστίας που πρέπει να διέπουν την συγκεκριμένη διαδικασία. Εύχομαι ό,τι καλύτερο για την προσπάθειά σας και ελπίζω πως, αν πάρετε τελικά την απόφαση που πολλοί προσμένουν, η ανταπόκριση των λοιπών συναδέλφων θα είναι εντυπωσιακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και ιδού το κομμάτι για την επιστολική ψήφο, που αναφέρθηκε πιο πάνω :

    "...Επιστολική ψήφος : Κάθε ταμειακώς τακτοποιημένο μέλος του Σωματείου μπορεί λόγω αδυναμίας προσέλευσης να ζητήσει μέχρι 7 ημέρες πριν τις αρχαιρεσίες από το Δ.Σ. την αποστολή (στη διεύθυνση κατοικίας του) ψηφοδελτίου και φακέλου ώστε να ψηφίσει μέσω ταχυδρομείου.

    Το Δ.Σ. εγκρίνει τις σχετικές αιτήσεις και συντάσσει ειδικό πρακτικό για αυτές και κάνει ειδική μνεία στον κατάλογο εκλογέων του σωματείου που παραδίδει στην Εφορευτική Επιτροπή.

    Η ψηφοφορία σε αυτή την περίπτωση γίνεται ως εξής :

    Ο φάκελος και το ψηφοδέλτιο με την προτίμηση του ψηφίσαντα ή της ψηφίσασας, καθώς και μία υπεύθυνη δήλωση ότι επιθυμεί να ψηφίσει με τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου και ότι ο φάκελος περιέχει το πραγματικό περιεχόμενο της βούλησής του, τοποθετούνται σε μεγαλύτερο εξωτερικό φάκελο, ο οποίος σφραγίζεται επιμελώς από τον ψηφίσαντα ή την ψηφίσασα και εξωτερικά αναγράφονται τα στοιχεία του αποστολέα, του παραλήπτη καθώς και η φράση: "επιστολική ψήφος". Στη συνέχεια ο φάκελος παραδίδεται μέσω της συστημένης ταχυδρομικής επιστολής ή courier στον/στην Πρόεδρο του Σωματείου που τον παραδίδει κλειστό στον /στην Πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής μετά την έναρξη της ψηφοφορίας και πριν αυτή ολοκληρωθεί. Η εφορευτική επιτροπή ανοίγει τον εξωτερικό φάκελο, αφού προηγουμένως διαπιστώσει την εγγραφή του ονόματος του ψηφοφόρου με την ειδική μνεία που αναφέρεται παραπάνω στον κατάλογο εκλογέων, αναγιγνώσκει την υπεύθυνη δήλωση, και αφού διαπιστώσει ότι στον εσωτερικό φάκελο δεν υπάρχουν σημάδια παραβίασης της μυστικότητας της ψήφου, θέτει τη σφραγίδα του Σωματείου και τον τοποθετεί στην κάλπη..."

    είναι σημαντικό να ενταχθεί ως διαδικασία στο νέο σας καταστατικό, για να μπορέσουμε όλοι εμείς , οι μακρυά από την έδρα του συλλόγου, αφού εγγραφούμε να ψηφίζουμε

    μας δώσατε μεγάλη χαρά με αυτή σας την απόφαση για την διεύρυνση των γεωγραφικών σας ορίων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνάδελφοι το ζήτημα της επιστολικής ψήφου θέλει λίγο προσοχή. Όπως ξέρουμε το συνδικαλιστικό κίνημα διέπεται από το νόμο 1264/1982. Εκεί δεν προβλέπεται επιστολική ψήφος. Είναι τελείως διαφορετικό το καθεστώς για ενώσεις προσώπων ή σωματεία. Η συγκεκριμένη ένωση δεν είναι συνδικαλιστική οργάνωση με την έννοια του ¨επίσημου¨ συνδικαλισμού, άλλωστε οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί εντάσσονται στους συλλόγους των εκπαιδευτικών συνδικαλιστικά και έχουν κανονικό δικαίωμα ψήφου. Ίσως το θέμα πρέπει να εξεταστεί με μια διαφορετική οπτική, με τη δημιουργία παραρτημάτων του συλλόγου ανά διεύθυνση και να εξεταστεί η δυνατότητα ψηφοφορίας με την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου. Παράλληλα όμως πρέπει να εξεταστεί και το ζήτημα της κήρυξης απεργίας μια και το άρθρο 30 του παραπάνω νόμου, προβλέπει την κήρυξη της από δευτεροβάθμια οργάνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή