Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ


ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ, ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ & ΒΑΡΝΑ
6ΗΜΕΡΕΣ/5ΝΥΧΤΕΣ, ΟΔΙΚΩΣ, ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

1η μέρα : ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΒΑΡΝΑ (800χλμ)
Αναχώρηση στις 04:00πμ από το γραφείο μας, από Θεσσαλονίκη. Μέσω Καβάλας, Αλεξανδρούπολης & Ορεστιάδας φθάνουμε στο συνοριακό σταθμό του Ορμένιου Έβρου. Εισερχόμαστε στην Βουλγαρία, συνεχίζοντας για την Βάρνα. Άφιξη το βράδυ στην Βάρνα. Δείπνο & διανυκτέρευση.
2η μέρα : ΒΑΡΝΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (250 χλμ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο & περιήγηση στην πόλη της Βάρνας. Χρόνος στην αγορά και αναχώρηση για τα Βουλγαρο-ρουμανικά σύνορα, στο Ρούσε. Άφιξη στο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και ελεύθερος χρόνος.
3η μέρα : ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Μετά το πρωινό, Ημέρα αφιερωμένη στο Βουκουρέστι, την πανέμορφη πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Σήμερα θα επισκεφθούμε το PALATUL PARLAMENTULUI, το δεύτερο σε επιφάνεια κτήριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο στις ΗΠΑ και το Μουσείο του Χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του. Κατά τις μετακινήσεις μας, θα θαυμάσουμε το Ατενέουμ, την Αψίδα του Θριάμβου, τη Στρατιωτική Ακαδημία, το Παλάτι του Κατακουζηνού κ.α. θα επισκεφτούμε το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική Πρεσβεία με την εκκλησία της (θυμίζει Παρθενώνα και είναι ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου), το Μουσείο του Πυροσβέστη και το κτήριο όπου στεγαζόταν το Ελληνικό σχολείο. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη, εκεί όπου κτίσθηκαν τα πρώτα κτήρια του Βουκουρεστίου και θα δούμε την εκκλησία της Σταυρουπόλεως που χτίστηκε από Έλληνα μοναχό και σήμερα είναι προστατευόμενο μνημείο της UNESCO. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Δείπνο και ελεύθερος χρόνος.
4η μέρα : ΚΑΡΠΑΘΙΑ (100+100χλμ)
Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την Κοιλάδα Πράχωβα, φθάνουμε στο Μπράν, όπου θα επισκεφθούμε τον Πύργο του Δράκουλα. Από εκεί πάμε στο Μπρασώβ, όπου θα θαυμάσουμε τα κτίσματα του 18ου αιώνα και ιδιαίτερα την Μπισέρικα Νεάγρα (Μαύρη Εκκλησιά) τη μεγαλύτερη εκκλησία Γοτθικού Ρυθμού από τη Βιέννη έως την Κωνσταντινούπολη, το Δημαρχείο, τον Πύργο με το Ρολόι, την Κεντρική Πλατεία. Από εδώ ξεκινάμε για να επιστρέψουμε στη Ρουμάνικη πρωτεύουσα. Κατά τη διαδρομή, θα σταματήσουμε στη Σινάια, όπου θα επισκεφτούμε το ανάκτορο των Χοετζόλερν, βασιλέων της Ρουμανίας, γνωστό ως Πέλες και θα δούμε το παλάτι της συζύγου του, το μικρό Πέλες, το Πελουσόρ. Η ξυλόγλυπτη διακόσμηση, η αίθουσα των όπλων και οι συλλογές σπανίων αριστουργημάτων που κοσμούν τα δωμάτια του, το καθιστούν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ανάκτορα της Ευρώπης. Στη συνέχεια θα δούμε το ομώνυμο μοναστήρι, που χτίστηκε από τον Κατακουζηνό, πάνω σε μία πέτρα που έφερε από το Όρος Σινά, εξ’ ου και η ονομασία της περιοχής. Επιστρέφουμε στο Βουκουρέστι. Δείπνο και ελεύθερος χρόνος.
5η μέρα : ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ (320χλμ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Φιλιππούπολη. Θα επισκεφθούμε την παλιά πόλη, όπου θα δούμε τα παλιά ελληνικά αρχοντικά, (λαογραφικό μουσείο Κουγιουμτζόγλου, αρχοντικό Γεωργιάδη, το σπίτι του Λαμαρτίνου κ.α.) και την ελληνική εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Συνεχίζοντας προς τη νότια πλευρά της παλαιάς πόλης θα δούμε το Ρωμαϊκό Θέατρο με την πανοραμική θεά προς την πόλη, τον λόφο των Απελευθερωτών, τον πύργο του Ρολογιού και το Ιμαρέτ τζαμί. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και ελεύθερος χρόνος.
6η μέρα : ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  (650χλμ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση. Θα επισκεφθούμε την Στενήμαχο, αλλοτινή ελληνική κωμόπολη και το μοναστήρι του Μπάτσκοβο. Με καθορισμένες στάσεις για φαγητό και καφέ εξ’ ιδίων στα ίδια με τα κατά την μετάβαση μας σημεία, φτάνουμε στη Θεσσαλονίκη, αργά το βράδυ.

Περιλαμβάνει: Μεταφορά με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας. Τη διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία. Ημιδιατροφή. Τις ξεναγήσεις-περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα. Συνοδό-αρχηγό του γραφείου μας. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Δεν περιλαμβάνει: Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, τα επιπλέον γεύματα, ποτά, προαιρετικές εκδηλώσεις και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ ιδίων.

1 σχόλιο:

  1. Βλέπω οι Σύλλογοι των Επιθεωρητών Εργασίας έχουν λύσει όλα τα προβλήματα και ασχολούνται με τις εκδρομές...Μπράβο ρε συνάδελφοι. Είστε μέσα στο θέμα λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή