Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
 ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΘΡΑΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΗΠΕΙΡΟΥ


ΕΔΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ                                                          Θεσσαλονίκη , 06/06/2012
Ταχ. Δ/νση : Φράγκων 14,
Ταχ. Κώδικας : 54012 , Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο : 2310 531730
E-mail :  vimaepitheoriton@gmail.com                        Προς: Όλα τα μέλη του Συλλόγου
http://vimaepitheoriton.blogspot.com/                                         Έδρες τους

 
Αγαπητοί συνάδελφοι

To Δ.Σ του Συλλόγου κατά την τελευταία συνεδρίασή του μεταξύ άλλων αποφάσισε τα εξής:
1.     Την πραγματοποίηση εκδρομής στη Bάρνα-Βουκουρέστι-Καρπάθια Όρη-Φιλιππούπολη, κατά το διάστημα 20-26 Αυγούστου 2012 (έξι ημέρες). Εντός των επόμενων ημερών θα κοινοποιηθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Καλούνται οι συνάδελφοι που επιθυμούν, να δηλώσουν συμμετοχή έως την 10/08/2012. Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο 270€.
2.      Να ζητήσει την παροχή δικαστικής συνδρομής από το Υπουργείο μας, σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν.3996/11 για την συνάδελφο Α. Αλατζά κατά της οποίας υποβλήθηκε μήνυση για παράβαση καθήκοντος στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην επιτροπή ΚΑΦ λιμένος Θες/νίκης και χωρίς να φέρει καμία ευθύνη, για θέμα καταβολής εφάπαξ αποζημίωσης σε λιμενεργάτες καθώς και για τον συνάδελφο Δ. Ουζούνη, ο οποίος σε συνεδρίαση της Τ.Δ.Ε  ΙΚΑ  Δράμας δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από εργοδότη με υβριστικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που συνιστούν βάναυση προσβολή της επαγγελματικής του αξίας και της προσωπικότητάς του.   
3.     Την πραγματοποίηση επιμορφωτικής ημερίδας για θέματα εργατικής νομοθεσίας, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, σε συνεργασία με τα κατά τόπους Επιμελητήρια, στη Θεσσαλονίκη και σε περιφερειακό επίπεδο. Για τον λόγο αυτό το Δ.Σ προσκαλεί τους συναδέλφους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον προκειμένου να είναι εισηγητές στην ημερίδα με θέματα: Ρυθμίσεις όρων αμοιβής και εργασίας μετά τον Ν.4046/2012 και την Π.Ν.Π αριθ.6/2012-καταγγελία σύμβασης εργασίας, προειδοποίηση, καταβολή αποζημίωσης-υποχρεώσεις εργοδοτών έναντι του Σ.ΕΠ.Ε - επιβολή διοικητικών κυρώσεων Ν.3996/2011.
4.     Την επίσπευση των επαφών και των διαπραγματεύσεων, προκειμένου ο σύλλογος να συμμετέχει άμεσα σε δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση.

Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι μέλη του Δ.Σ το διάστημα που προηγήθηκε και πριν εκδοθεί το δελτίο τύπου του νέου Υπουργού Εργασίας παραχώρησαν συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και εφημερίδες, αναδεικνύοντας τα προβλήματα του Σ.ΕΠΕ που αφορούν στην υποστελέχωσή του και την έλλειψη των απαραίτητων υποδομών και μεταφορικών μέσων.
Επίσης, το Δ.Σ απέτρεψε άμεσα με δική του πρωτοβουλία την κατάθεση των συμβάσεων εργασίας των οικοδόμων στα κατά τόπους τμήματα του ΣΕΠΕ, όταν κυκλοφόρησε η σχετική εγκύκλιος του ΙΚΑ και πίεσε για να δοθούν έγγραφες διευκρινίσεις αναφορικά με τις γενόμενες αναδρομικές κρατήσεις, όπερ και έγινε.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Η Πρόεδρος                                                                                Ο Γραμματέας



Χαριτίνη Καραγιώργη                                                               Βασίλης Τραϊανόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου