Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
 ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΘΡΑΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΗΠΕΙΡΟΥ


ΕΔΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ                                                          Θεσσαλονίκη , 06/06/2012
Ταχ. Δ/νση : Φράγκων 14,
Ταχ. Κώδικας : 54012 , Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο : 2310 531730






ΠΡΟΣ: α) Τη Γ.Γραμματέα Υπουργείου Εργασίας και Κοιν. Ασφάλισης κα Α. Στρατινάκη
β) Τον Ειδικό Γραμματέα Σ.ΕΠ.Ε
κ. Μ. Χάλαρη




Κυρία Γ.Γραμματέα και κύριε Ειδικέ Γραμματέα,


Αναφερόμαστε στο ζήτημα που ανέκυψε αιφνιδιαστικά και αφορά στην ανάθεση της εκπροσώπη- σης του Ελληνικού Δημοσίου από τους Προϊσταμένους των υπηρεσιών που εξέδωσαν τις προ- σβαλλόμενες πράξεις επιβολής προστίμου ή από εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους, δυνάμει του άρθρου 326 παρ. 4 του Ν. 4072/2012.

Για μια ακόμη φορά οι Επιθεωρητές Εργασίας επιφορτίζονται με πρόσθετα καθήκοντα, χωρίς να υφίσταται ούτε ο ικανός αριθμός Επιθεωρητών και βεβαίως ούτε η επάρκεια του χρόνου για ν’ α- νταποκριθούν  σ αυτά. Για το λόγο αυτό και μέχρι ν’ αποσυρθεί η διάταξη με νέα νομοθετική ρύθ- μιση προτείνουμε:

Ν αντικατασταθεί η αυτοπρόσωπη παρουσία των Επιθεωρητών Εργασίας με παράστασή τους διά δηλώσεως, όπως προβλέπεται στο άρθρο 133 παρ. 2 ΚΔιοικΔικονομίας, όπως προστέθηκε από την παρ. 1 του άρθρου 29 του Ν. 2915/2001. Το κείμενο της δήλωσης θα μπορούσε να έχει ως εξής:

«Επιθυμώ να συζητηθεί η υπόθεση …  χωρίς να εμφανιστώ στο ακροατήριο»

Η ανωτέρω δυνατότητα υφίσταται, όπως μας διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος Πρωτοδικών του Διοικητι- κού Πρωτοδικείου Κομοτηνής, στον οποίο απευθύνθηκε ο Σύλλογος μας, προκειμένου να δώσει λύσει στο ζήτημα που μας ταλαιπωρεί. Η κατά τ ανωτέρω δήλωση παραστάσεως  πρέπει να συ- νοδεύεται από την ειδική εξουσιοδότηση του Επιθεωρητή που εκπροσωπεί το Σ.ΕΠ.Ε στην εκά- στοτε υπόθεση.

Κατόπιν τούτων, παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, για να μη σπαταλώνται άσκοπα αν- θρώπινου πόροι και εργατοώρες σε μια καθαρά τυπική διαδικασία, που μπορεί να πραγματωθεί με τον τρόπο που προτείνουμε.

Για το Δ.Σ.

        Η Πρόεδρος                                                                                Ο Γραμματέας



Χαριτίνη Καραγιώργη                                                               Βασίλης Τραϊανόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου