Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Καταγγελία για έξοδα κίνησης


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ                                                      Θεσσαλονίκη, 16.12.2013
 ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
   ΕΔΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ταχ. Δ/νση: Φράγκων 14
Ταχ.Κώδικας: 540 12 Θεσσαλονίκη
ΤΗΛ. 2310531301
Email:vimaepitheoriton@gmail.com
Προς:



Κοιν:


Υπουργό Εργασίας,  Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
κ. Ι. Βρούτση

1. Υφυπουργό Εργασίας,  Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας
κ. Β. Κεγκέρογλου  
2.Γενική Γραμματέα Υπουργείου Εργασίας Κοιν. Ασφάλισης και Πρόνοιας
κα Α. Στρατινάκη





Κύριε Υπουργέ,
Η πολυαναμενόμενη έκδοση και υπογραφή της Υ.Α για την καταβολή εξόδων κίνησης και μετακίνησης στους Επιθεωρητές Εργασίας εκκρεμεί, από την 05/08/2011 έως σήμερα, για ανεξήγητους λόγους.
Όπως γνωρίζετε οι Επιθεωρητές Εργασίας διενεργούν εκτεταμένους ελέγχους σε όλην την επικράτεια, με ιδία μέσα και έξοδα, σημειώνοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα σε προληπτικό και κατασταλτικό επίπεδο, τα οποία η ίδια η πολιτική ηγεσία ομολογεί δημοσίως.
Είναι φανερό ότι σε κάθε περίπτωση τα εν λόγω έξοδα πρέπει να καταβληθούν αναδρομικά στους Επιθεωρητές Εργασίας και δη ως έξοδα Επιθεώρησης, στο μέτρο που ανταποκρίνονται σε πραγματικές δαπάνες (οδοιπορικά, έξοδα κινητής τηλεφωνίας με τις υπηρεσίες κλπ), στις οποίες υποβάλλονται κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας για την απεμπλοκή και διευθέτηση του εν λόγω σοβαρού ζητήματος, το οποίο συνέχεται με τη συμμόρφωση της χώρας προς τη διάταξη του άρθρου 11 της 81 Δ.Σ.Ε, απολύτως δεσμευτική, δυνάμει του Ν. 3249/1955, η οποία υποχρεώνει τις αρμόδιες αρχές των κρατών- μελών να λαμβάνουν τ’ αναγκαία μέτρα για την καταβολή στους Επιθεωρητές Εργασίας των οδοιπορικών και κάθε άλλης συμπληρωματικής δαπάνης που είναι αναγκαία για την ενάσκηση των καθηκόντων τους.
Τέλος, παρακαλούμε για την ηθική αποκατάσταση των Επιθεωρητών Εργασίας, για το έργο των οποίων χρησιμοποιείτε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, όπως «ερωτική αλληλογραφία με τους εργοδότες», λησμονώντας ότι αυτό που  αποκαλείτε «ερωτική αλληλογραφία» είναι η ενάσκηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος ακροάσεως του πολίτη, η επίκληση και παραβίαση του οποίου αποτελεί το βασικό λόγο προσφυγής κατά των προστίμων που επιβλήθηκαν για αδήλωτη εργασία στο πλαίσιο της ΥΑ 27397/122/19.8.2013, ενώ το Σ.ΕΠ.Ε είναι η υπηρεσία με τα λιγότερα προβλήματα διαφάνειας, όπως μαρτυρούν οι εκθέσεις του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσια Διοίκησης.
         

      Η Πρόεδρος
Χαριτίνη Καραγιώργη
        Για το Δ.Σ


    Ο Γραμματέας
Βασίλης Τραϊανόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου