Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Καταβολή επιδόματος αδείας έτους 2012


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΕΔΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Θεσσαλονίκη, 25.11. 2013

Αριθμ. Πρωτ: 4




Ταχ. Διεύθυνση: Φράγκων 14                                               Προς: Υπουργείο Εργασίας  
Τηλ. : 2310/531 301                                                                         Κοιν. Ασφάλισης 
Ταχ. Κώδικας : 540 12                                                                     και Πρόνοιας
                                                                                                        Διεύθυνση Οικονομικού
                                                                                                        Σταδίου 29
                                                                                                        ΤΚ 101 10  Αθήνα

       

             Κοιν:   Γ. Γραμματέα

                                                                                                            κα Α. Στρατινάκη

                                                                              


Θέμα: Καταβολή επιδόματος αδείας έτους 2012

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 και 4 του άρθρου 16 του Ν.4024/2011, «το Επίδομα Αδείας ορίζεται σε διακόσια πενήντα (250) ευρώ και χορηγείται στο ακέραιο, εφόσον ο υπάλληλος μισθοδοτήθηκε ολόκληρο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιουλίου μέχρι και 30 Ιουνίου του επόμενου έτους και καταβάλλεται την 1η Ιουλίου κάθε έτους». Παράλληλα ορίζεται ότι, «στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο υπάλληλος μισθοδοτήθηκε για χρονικό διάστημα μικρότερο από τα οριζόμενα στις παραγράφους 1, 2 και 3 του άρθρου αυτού, καταβάλλεται τμήμα επιδόματος ανάλογο με αυτό που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα της μισθοδοσίας του».

Με τις διατάξεις του άρθρου πρώτου του Ν.4093/2012 παρ. γ, υπ’ παρ. γ1 περ. 1 «τα επιδόματα εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας, που προβλέπονται από οποιαδήποτε γενική ή ειδική διάταξη, ή ρήτρα ή όρο συλλογικής σύμβασης εργασίας, διαιτητική απόφαση ή με ατομική σύμβαση εργασίας ή συμφωνία, για λειτουργούς, υπαλλήλους και μισθωτούς του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. και Ο.Τ.Α., καθώς και για τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και αντίστοιχους της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, καταργούνται από 1-1-2013».

Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι το δικαίωμα του υπαλλήλου, για την καταβολή του επιδόματος αδείας, δημιουργείται σε συνάρτηση της παρεχόμενης εργασίας κατά το χρονικό διάστημα από 1ης Ιουλίου μέχρι και 30 Ιουνίου του επόμενου έτους και μέρος αυτού, στις περιπτώσεις παροχής εργασίας για μικρότερο χρονικό διάστημα.

Η κατάργηση του εν λόγω επιδόματος, από την 1 Ιανουαρίου 2013, δεν καταργεί αναδρομικά το δικαίωμα του υπαλλήλου για μέρος του επιδόματος, που δικαιούται, από 1 Ιουλίου 2012 έως 31 Δεκεμβρίου 2012.

Συνεπώς, και εφόσον ο υπάλληλος έχει νόμιμα εργαστεί και μισθοδοτηθεί από την 1 Ιουλίου 2012 και εντεύθεν δικαιούται μέρος του επιδόματος αδείας και όχι για πέραν της 31 Δεκεμβρίου 2012.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε για την καταβολή του αναλογούντος επιδόματος αδείας για το χρονικό διάστημα από την 1η Ιουλίου 2012 έως την 31 Δεκεμβρίου 2012 και τη σχετική ενημέρωσή μας.


Για το Δ.Σ.



Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Χαριτίνη Καραγιώργη

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Βασίλειος Τραϊανόπουλος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου