Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ενημέρωση Μελών (22.3.2012)


ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΘΡΑΚΗΣ

ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΗΠΕΙΡΟΥ

ΕΔΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ






Θεσσαλονίκη , 22/03/2012




 

Ταχ. Δ/νση : Φράγκων 14,                                      
Ταχ. Κώδικας : 54012 ,  Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο : 2310 531730
           
Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η

            Τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου μας βρεθήκαμε στην Αθήνα, το διάστημα από την 18/03-21/03/2012 και πραγματοποιήσαμε διαδοχικές συναντήσεις με του Υπουργό Εργασίας, τον Ειδικό Γραμματέα Σ.ΕΠ.Ε, Διευθυντές καθώς και εκπροσώπους των συλλόγων του Υπουργείου, στο πλαίσιο υλοποίησης της πρόσφατης απόφασης της Γ.Σ. Επιπλέον ήλθαμε σε επαφή με άλλους υπουργούς, βουλευτές και εκπροσώπους δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων.
            Στην ωριαία συζήτηση με τον κ. Κουτρουμάνη  θέσαμε το ζήτημα της απομείωσης των οργανικών μονάδων του Σ.ΕΠ.Ε, η οποία προβλέπεται στο κατατεθέν σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δ/κής Μεταρρύθμισης, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις μας που του είχαμε γνωστοποιήσει και εγγράφως με το ημερομηνία 20/03/2012 έγγραφό μας. Επισημάναμε ότι η συγκεκριμένη οργανωτική διάρθρωση δεν είναι αποτέλεσμα ορθολογικής σκέψης. Τονίσαμε το ρόλο, τη σπουδαιότητα, τον όγκο δραστηριότητας, τα αποτελέσματα, καθώς και τις επιπτώσεις της κατάργησης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας,
των τμημάτων ΣΕΑΤ και των ΤΚΕ περιοχής Θεσσαλονίκης και Πτολεμαΐδας..
Επιπλέον θέσαμε τα βασικό πρόβλημα των μετακινήσεών μας σε συνδυασμό με την περικοπή των εξόδων κίνησής μας, την υποστελέχωση του Σ.ΕΠ.Ε καθώς και το ζήτημα της προστασίας των Επιθεωρητών Εργασίας κατά την άσκηση των ελεγκτικών καθηκόντων τους.
Ο Υπουργός απάντησε ότι το κατατεθέν νομοσχέδιο αποτελεί προϊόν βούλησης της Τρόικας και ως εκ τούτου επιδέχεται οριακές μόνο αλλαγές, στο πλαίσιο των οποίων θα ερευνήσει τη δυνατότητα ικανοποίησης των αιτημάτων μας που αφορούν στη διατήρηση των καταργούμενων οργανικών μονάδων που βρίσκονται στα γεωγραφικά όρια του Συλλόγου μας.
Όσον αφορά στα οικονομικά μας αιτήματα δήλωσε ότι ενέταξε το Σ.ΕΠ.Ε στους δικαιούχους του Κινήτρου Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων ανερχόμενο σε ποσοστό 15% και καταβάλλει προσπάθειες για να χορηγηθεί το 20% από τα πρόστιμα καθώς και τα έξοδα κίνησης μαζί με τους υπαλλήλους του Ι.Κ.Α και του Ο.Α.Ε.Δ. Για τη συγκρότηση των Τοπικών Διοικητικών Επιτροπών του Ι.Κ.Α μας διαβεβαίωσε ότι η σχετική διάταξη του άρθρου 138 ΙΑ του Ν. 4052/2012  θα διορθωθεί, ώστε να συμπεριληφθούν και οι Επιθεωρητές Εργασίας με βαθμό Δ΄.
Από τη Δ/νση Οικονομικού ενημερωθήκαμε ότι οι υπερωρίες μηνών Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2011 θα καταβληθούν εντός του Απριλίου. Ακόμη, θα υπάρξουν αναδρομικές κρατήσεις για τα επιδόματα και λοιπές αποδοχές που δόθηκαν, από το Νοέμβριο  και μετά, χωρίς να προβλέπονται από το Ν. 4024/2011, οι οποίες θα ολοκληρωθούν σε τρεις δόσεις.
Από τη Δ/νση Προσωπικού πληροφορηθήκαμε ότι εντός του μηνός Μαϊου θα πραγματοποιηθεί η εκπαίδευση των συναδέλφων, που απαιτείται προκειμένου να γίνουν Επιθεωρητές Εργασίας
Συνάδελφοι,
Το Δ.Σ του Συλλόγου μας παρακολουθεί τα γεγονότα και από την πρώτη στιγμή αντέδρασε προς κάθε κατεύθυνση με κάθε δυνατό τρόπο, για την προστασία των συμφερόντων των Επιθεωρητών Εργασίας και λοιπού προσωπικού του Σ.ΕΠ.Ε. Αναμένονται εξελίξεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα με ταχύτατο ρυθμό και θα είναι καταιγιστικές. Εκτίμησή μας είναι ότι το οργανωτικό σχήμα που τελικά θα υιοθετηθεί δε θα έχει σχέση με το προτεινόμενο στο κατατεθέν σχέδιο νόμου.
 Δε χρειάζεται ούτε να εφησυχάζουμε, ούτε να πανικοβαλλόμαστε. Απαιτείται να βρισκόμαστε σε εγρήγορση και με ψυχραιμία και νηφαλιότητα ν’ αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, όπως τελικά θα διαμορφωθεί.            
Η Πρόεδρος

Χαριτίνη Καραγιώργη


Ο Γραμματέας

Βασίλης Τραϊανόπουλος
            

5 σχόλια:

  1. Αναμένονται εξελίξεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα με ταχύτατο ρυθμό και θα είναι καταιγιστικές.παρακαλω αν ξερει ο συλλογος η εχει ακουσει για(ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ)να τοποθετηθει δημοσια και να μας το πει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο όσα άκουσα μετά την απομείωση των οργανικών μονάδων, θα ακολουθήσει αξιολόγηση αυτών και στη συνέχεια η αξιολόγηση των υπαλλήλων. Το τι θα γίνει άραγε αν η υπηρεσία μου δεν περάσει το τεστ ας μην το σκέφτομαι καλύτερα. Οσο για την αξιολόγηση μας αυτή δεν τη φοβάμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μέχρι να γίνει η...«αξιολόγηση» των δημοσίων υπηρεσιών ξέρετε που θα έχουν πάει οι μισθοί μας;
    το πιο πιθανό είναι να σηκωθούμε από μόνοι μας.
    Έχετε δει τα εκκαθαριστικά Απρίλη;
    Η λαντζιέρα ενός καλού ξενοδοχείου παίρνει περισσότερα από εμάς...

    τόση ξεφτίλα, τόση απαξίωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΣΥΝ ΔΩΡΟ 577€ ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΔΩΡΟ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 16 ΜΗΝΕΣ ΜΟΝΟ. ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ........
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΤΡΑΪΑΝΟΠΟΥΛΟ ΤΑ ΕΙΠΕ ΩΡΑΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΣ................
    ΜΗΝ ΜΑΣΑΣ ΤΡΑΪΑΝΟ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΊΚΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο JEFRY ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙ Η ΩΡΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Σαλονίκη τα λέει αλλιώς...Γειά σου μάνα Σαλονίκη!!! Χώστε τα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή