Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση με αριθμ. 31/17.5.2011



ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΘΡΑΚΗΣ,
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΗΠΕΙΡΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Φράγκων 14
Ταχ. Κώδ. : 540 12    Θεσσαλονίκη
Τηλ. : 2310 531730

Θεσσαλονίκη, 17 Μαίου 2011
Αρ.Πρωτ.: 31

ΠΡΟΣ :
Όλα τα μέλη του Συλλόγου
ΘΕΜΑ :
Πρόσκληση για συμμετοχή σε έκτακτη Γενική Συνέλευση,
σύμφωνα με το άρθρο 15 §4 του καταστατικού του Συλλόγου μας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Ύστερα από σχετικό αίτημα που υπέβαλαν προς το Διοικητικό Συμβούλιο είκοσι (20) μέλη μας, σας καλούμε σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που αποφασίστηκε να γίνει το Σάββατο 28.5.2011 και ώρα 11.00΄ π.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (τηλ. 2310252921), που βρίσκεται στην οδό Αριστοτέλους 32 (στη συμβολή με Ολύμπου, κάτω από την Αγίου Δημητρίου), με θέμα: «Αποχώρηση συλλόγου μας από την Ο.ΣΥ.ΠΕ».
Καλούμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν καθολικά στην συνέλευση αυτή.
** ΥΓ    α) Στους συναδέλφους που θα μετακινηθούν θα καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης (αντίτιμο εισιτηρίου ΚΤΕΛ)
            β) Παρακαλούμε για την αναπαραγωγή και διανομή της παρούσας στα μέλη καθώς και για την άμεση τοιχοκόλλησή της σ’ όλες τις Επιθεωρήσεις Εργασίας.
Η Πρόεδρος


Χαριτίνη Καραγιώργη
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ


Η Γραμματέας

Ευαγγελία Μπογιατζόγλου

16 σχόλια:

  1. Δηλαδή θα ψηφίζετε συνέχεια μέχρι να βγει το "σωστό" αποτέλεσμα;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To προηγούμε ΔΣ και το Προεδρείο δεν γνώριζε τι προβλέπει το καταστατικο; Λυπάμαι αλλά αν δεν γνώριζε φέρει ευθύνη. Το αποτέλεσμα επηρεάστηκε από το πνεύμα οργής που επικρατούσε στην αίθουσα. Από εκβιαστικά διλλήματα προς τους υποψηφίους και τους παριστάμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρακαλούμε να μας εξηγήσετε ακριβώς πιο είναι το πρόβλημα και χρειάζεται να γίνει ξανά συνέλευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω για ποια εκβιαστικά διλήμματα μιλάς... Εκεί είμασταν όλοι...Ποιος εκβίασε δεν σε καταλαβαίνω...
    Η οργή των επιθεωρητών μίλησε...η οργή που ξεχειλίζει και είχε φανεί από την προηγούμενη έκτακτη γενική συνέλευση.... Ειδικά από τους νέους...Οι παλαιότεροι ήταν αυτοί που ήταν περισσότερο προβληματισμένοι σχετικά με την αποχώρηση από την ΟΣΥΠΕ...
    Η απόφαση όμως πάρθηκε κατά πλειοψηφία (και με μεγάλη διαφορά μάλιστα) και δεν ήταν ομόφωνη...Οπότε μπορεί κάποιος να προσβάλλει την απόφαση αυτή επειδή δεν κράτησε τους τύπους και επειδή αυτό τον βολεύει!!!
    Οπωσδήποτε και η ευθύνη ήταν του προηγούμενου ΔΣ!!!! Και θα πρέπει να το αναγνωρίσουν ο καθένας ξεχωριστά!!!!
    Ας γίνει η διαδικασία σωστά λοιπόν να μην υπάρχει τέτοιος φόβος.
    Τώρα τι να πω??? Αν η απόφαση με την μυστική ψηφοφορία βγει διαφορετική, ώρα να πούμε αντίο όχι στην ΟΣΥΠΕ αλλά σε όλους εκείνους που παίζουν παιχνίδια στην πλάτη μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι βιαστικές προτάσεις υποκινούμενες από προσωπικές φιλοδοξίες κάποιων,που δεν νοιάζονται για το καλό του Συλλόγου και το μέλλλον του οδηγούν σε λάθη που δυστυχώς θα δημιουργούν ρήγματα στην ενότητα του Συλλόγου και σε καταστάσεις που αποδυναμώνουν τον Σύλλογο.....
    ας λειτουργούμε με την λογική.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε Κώστα όταν αναφερόμαστε σε προσωπικές φιλοδοξίες κάποιων και μάλιστα που δεν ενδιαφέροντε για το καλό του Συλλόγου αναφερόμαστε με ονόματα και όχι αόριστα.και εγώ είμαι της ίδιας σχολής να μιλάω επώνυμα.Ότι είναι να καταγγείλω τον καταγγέλω επώνυμα.Δεν είδα να αντιδράς στις "σατραπικού είδους'' δηλώσεις του κ. Κουτρουμάνη (το κ. με μικρό γιατί αυτό αρμόζει σε έναν πρώην συνδικαλιστή ο οποίος έχει βολευτεί σε μια καρέκλα και απειλεί με πειθαρχικές διώξεις και άκουσων άκουσων να μας απειλεί ότι θα μας κόψει όλον τον μισθό ο ''σατράπης'' αυτός που περιφερόταν στα πρωινάδικα(και δεν το λέω υποτιμιτικά για τα κανάλια) με ένα μειλίχιο υφος.Μέχρι και η μητέρα μου τον είχε ''ερωτευτεί''.Λοιπόν φίλε Κώστα σε ανθρώπους που δεν σέβονται τους πρώην συναδέλφους του , που χρησιμοποίησαν την συνδικαλιστικήν τους δράση για να αναραχιθούν και αυτήν την στιγμή τους απειλεί με πειθαρχικές διώξεις και (πρόσεχε) την διακοπή της μισθοδοσίας(έχει ξεπεράσει και τον Υπουργό οικονομικών) φίλε ΟΧΙ.Δεν θα του χαριστούμε.Αυτός ο ''τσαμπουκάς'' των δηλώσεων του δεν θα περάσει.
    Εκτός βέβαια και αν συμφωνείς με την δηλωσή του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η οικονομική κρίση δημιούργησε διαρκώς νέες και διαφορετικές ανάγκες και δρομολόγησε απρόβλεπτες και απρόσμενες εξελίξεις που ούτε στη σφαίρα της φαντασίας μας δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν.
    Όλοι μας αντιληφθήκαμε με ιδιαίτερη ευαισθησία την οικονομική δυσπραγία της χώρας μας, τα διαρθρωτικά προβλήματα και τα δυσμενή δημοσιονομικά δεδομένα (χρέος και έλλειμμα) και δηλώσαμε συμπαραστάτες και αλληλέγγυοι στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας μας και επανάκτησης της χαμένης αξιοπιστίας της.
    Δεν αρνηθήκαμε αποφάσεις για αναγκαίες προσαρμογές, φτάνει να ήταν ρεαλιστικές, πολιτικά και κοινωνικά υπεύθυνες.
    Ωστόσο δράσεις για τη θωράκιση της απασχόλησης και τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας όπου αναμέναμε να αποτελέσουν προτεραιότητα υψίστης σημασίας, είναι παντελώς ανύπαρκτες.
    Απεναντίας το μόνο που βλέπουμε σήμερα από τις διάφορες νομοθετικές πρωτοβουλίες και τις πρόσφατες εξελίξεις είναι μια μέγιστη εκτροπή των εργασιακών σχέσεων με ρυθμίσεις που θίγουν κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα και οδηγούν αναπόφευκτα στη δημιουργία ενός εφιαλτικού εργασιακού τοπίου στη χώρα μας.
    Μέσα σ’ αυτό το δυσμενές εργασιακό περιβάλλον, έρχεται και το νομοσχέδιο για το Σ.ΕΠ.Ε. όπου τουλάχιστον θα θέσει σε μεγάλη αμφισβήτηση την κοινωνική του χρησιμότητα, προκαλώντας δικαιολογημένα την αγανάκτησή μας.
    Ο ηθικός κίνδυνος αλλοίωσης της αποστολής μας, της συνεισφοράς μας στην εργασιακή ειρήνη και απαξίωσης του ρόλου μας είναι υπαρκτός.
    Εμείς θα πρέπει να απαντήσουμε σ’ όλους αυτούς που έχουν ως στόχο την υποβάθμιση και διάλυση των επιθεωρήσεων εργασίας, την επικράτηση λογικών αστυνομοκρατικής και εισφοροεισπρακτικής αντίληψης και τον αποπροσανατολισμό από τα κύρια προβλήματα των εργασιακών σχέσεων, ότι οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εργασίας και του ΣΕΠΕ είναι εδώ, ενωμένοι και δυνατοί, να εκπληρώσουν την αποστολή τους, να προασπίσουν ποιοτικά, αποτελεσματικά και αποδοτικά τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων και να επιβάλλουν τη νομιμότητα στις εργασιακές σχέσεις, συμβάλλοντας με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουν τα μέγιστα στη κοινωνία μας.
    Υπό το πρίσμα της παρούσας συγκυρίας είναι καθήκον μας και υποχρέωση να διαφυλάξουμε τη συνδικαλιστική ενότητα σαν κόρη οφθαλμού. Πρέπει να επιδείξουμε ωριμότητα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να οδηγηθούμε στη δημιουργία συντεχνιακής αντίληψης.
    Η διάσπαση θα υπονομεύσει και θα αδρανοποιήσει τη διοίκηση των σωματείων, θα απομαζικοποιήσει και μοιραία θα απαξιώσει στο σύνολό του το συνδικαλιστικό μας κίνημα και θα αποτελέσει βασικό αρνητικό παράγοντα για την αποτελεσματική παρέμβασή του.
    Συνάδελφοι μέσα από την ενότητα και τη συνεργασία όλων των δυνάμεων της εργασίας στο Υπουργείο μας, θα αντιμετωπίσουμε σθεναρά και μαζικά και τις προκλήσεις του μέλλοντος, το νέο μισθολόγιο, το νέο σύμφωνο ανταγωνιστικότητας, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής 2012-2015 κ.α.
    Θα πρέπει όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να κοιταχτούμε στα μάτια και να δούμε την επόμενη μέρα και κυρίως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε κάποιους να χειραγωγήσουν το συνδικαλιστικό μας κίνημα με ανήθικες πρακτικές που θέτουν σε κίνδυνο τα συλλογικά μας συμφέροντα. Το τελευταίο το αφήνω στη κρίση σας, αφού προηγουμένως διαβάσετε και το άρθρο του κ. Πάσχου Μανδραβέλη στην Εφημερίδα Καθημερινή της Παρασκευής 20.5.2011, σελ. 13 (http://www.kathimerini.gr/4dcgi/
    _w_articles_kathpolitics_1_20/05/2011_1295248).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λυπάμαι συνάδελφοι, και λυπάμαι ειδικά για τα υπονοούμενα που αφορούν προσωπικές φιλοδοξίες (χωρίς αναφορά και τεκμηρίωση) και για την ενότητα(???????) που περιγράφεις εσύ συνάδελφε και εκπρόσωπε μου (!!!!!!), και λυπάμαι και που τελικά όλοι οι επιθεωρητές δεν βλέπουν το προφανές:Τα δικά τους-δικά τους-και τα δικά μας-δικά ΤΟΥΣ......Για ποια συλλογικά συμφέροντα μιλάμε???? Τώρα που ήρθε η ώρα να έρθει το ΣΕΠΕ στο προσκήνιο...τώρα φάνηκε η πληρης αδιαφορία του Υπουργείου για τα πραγματικά προβλήματα μας....
    Μια απλή απορία με "σύνθετη" λύπη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευθύμης Τολιόπουλος24 Μαΐου 2011 στις 1:48 μ.μ.

    Ανδρέα μεταξύ άλλων γράφεις

    "...Μέσα σ’ αυτό το δυσμενές εργασιακό περιβάλλον, έρχεται και το νομοσχέδιο για το Σ.ΕΠ.Ε. όπου τουλάχιστον θα θέσει σε μεγάλη αμφισβήτηση την κοινωνική του χρησιμότητα, προκαλώντας δικαιολογημένα την αγανάκτησή μας.
    Ο ηθικός κίνδυνος αλλοίωσης της αποστολής μας, της συνεισφοράς μας στην εργασιακή ειρήνη και απαξίωσης του ρόλου μας είναι υπαρκτός...."

    Προκειμένου να πάρουμε τη σωστή απόφαση, μπορείς να αναφέρεις συγκεκριμένες ενέργειες της Ομοσπονδίας, οι οποίες προφανώς δεν έγιναν αντιληπτές, που να είχαν ως στόχο την αποτροπή αυτών που γράφεις παραπάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συνάδελφε Μίχο
    συμφωνώ με το πρώτο μέρος των γραφόμενών σου αλλά έχω ενστάσεις όσον αφορά το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγεις
    ενόψει και της συνέλευσης έχω κάποιες απορίες
    1. Αυτή τη θέση σου πως την κατέθεσες στη εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση που αποφάσισε για την αποχώρησή μας ;
    2. γιατί πριν εκλεγείς δηλαδή η στάση σου ήταν διαφορετική από τη σημερινή;
    3. με ποιο τρόπο θα διαφυλάξουμε την συνδικαλιστική μας ενότητα; μέσα από την ομοσπονδία που «σέβεται» τις αποφάσεις μας; που την είδες εσύ την ενότητα;
    4. τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η οποιαδήποτε αλλαγή θα «υπονομεύσει και θα αδρανοποιήσει τη διοίκηση των σωματείων» ; δηλαδή τι ενεργοποιεί κατά τη γνώμη σου τη διοίκηση των σωματίων η ΟΣΥΠΕ;
    5. Την «ενότητα και τη συνεργασία» με ποιο τρόπο την αντιλαμβάνεσαι δηλαδή για να το κάνω λιανά η ενότητα και η συνεργασία υπήρχε και κάποιοι – κακοί – δεν την θέλουν πια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε Μίχο,

    θεωρητικώς ακούγεται σωστό αυτό που λες "Η διάσπαση θα υπονομεύσει και θα αδρανοποιήσει τη διοίκηση των σωματείων, θα απομαζικοποιήσει και μοιραία θα απαξιώσει στο σύνολό του το συνδικαλιστικό μας κίνημα και θα αποτελέσει βασικό αρνητικό παράγοντα για την αποτελεσματική παρέμβασή του..."

    Στην ΠΡΑΞΗ όμως παρακαλώ να μας πεις τι ακριβώς έχει κάνει η ΟΣΥΠΕ για να στηρίξει τους Επιθεωρητές Εργασίας ιδιαίτερα τώρα που με το βάναυσο νέο νομοσχέδιο διαφαίνεται καθαρά ότι το ένα και μόνο πράγμα που ενδιαφέρει τον Σύλλογο των Αθηνών είναι να έχει καθυποταγμένο το ΣΕΠΕ στους γραφειοκρατικούς μηχανισμούς του Υπουργείου μόνο και μόνο για να δικαιολογούν κάποιοι τις ωραίες θεσούλες τους μέσα στα ωραία γραφεία τους.

    Δηλαδή, τί μας προσφέρει η ΟΣΥΠΕ που θα το χάσουμε αν αποχωρήσουμε? (Η ερώτηση είναι ρητορική - και φυσικά η απάντηση είναι: τί είχαμε, τί χάσαμε!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και εκτός από ότι η ΟΣΥΠΕ δεν υπερασπίστηκε τους Επιθεωρητές Εργασίας, πως αύριο μεθαύριο που θα τεθούν σε αμφισβήτηση οι υπερωρίες, τα έξοδα κίνησης και το ελεγκτικό επίδομα θα πείσουμε την κοινωνία και τους πολιτικούς υπεύθυνους ότι πρέπει να τα λαμβάνουν και οι υπάλληλοι του Υπουργείου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητοί και αξιότιμοι συνάδελφοι,
    Αφουγκράζομαι με ιδιαίτερη ευαισθησία τις αντιδράσεις σας και τους προβληματισμούς σας και ενδεχομένως να είναι δικαιολογημένες οι μομφές που προσάπτετε στις ενέργειες της ΟΣΥΠΕ.
    Περισσότερο παρά ποτέ, σήμερα είναι έκδηλη η αγανάκτηση στους κόλπους των υπαλλήλων των επιθεωρήσεων εργασίας, καθώς μέσα σε συνθήκες επαγγελματικής εξουθένωσης, ψυχή τε και σώματι προσπαθούν να προασπίσουν αποδοτικά και ποιοτικά τα συμφέροντα των αδυνάμων, δίχως καμία υποστήριξη και εγκαταλειμμένοι από την πολιτική ηγεσία.
    Ωστόσο θα πρέπει να γίνει απολύτως αντιληπτό σε όλους μας ότι το «παιχνίδι» στο συνδικαλιστικό μας πολιτισμό παίζεται με τους κανόνες της δημοκρατίας.
    Η Ομοσπονδία είναι το άθροισμα των δυνάμεων των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων μας.
    Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας σε βάθος χρόνου έχει αναπτύξει μια διαφορετική δυναμική, είναι αντιπροσωπευτικότερος, βρίσκεται κοντά στα κέντρα λήψης αποφάσεων και ουδείς δύναται να αμφισβητήσει σήμερα την επιρροή του, την αγωνιστικότητά του και την αποτελεσματικότητά του στη προώθηση των σκοπών και συμφερόντων όλων των υπαλλήλων εν γένει του Υπουργείου Εργασίας.
    Ο Σύλλογός μας αγωνίζεται και θα συνεχίζει να αγωνίζεται με κάθε μέσο, σ’ ένα δρόμο μακρύ και ανηφορικό και για την επίτευξη της πολυπόθητης ενδυνάμωσης και αναβάθμισης του Σ.ΕΠ.Ε., που μέχρι σήμερα αποτελεί μια θεωρητική και μόνον προσέγγιση.
    Μέχρι σήμερα το συνδικαλιστικό μας σύστημα λειτούργησε αρμονικά και η Ο.Σ.ΥΠ.Ε. ένωσε πάνω από 25 χρόνια τις δυνάμεις των δύο συλλόγων.
    Αφορμή για τη σημερινή μας ρήξη στάθηκε το σημερινό υπό κατάθεση σχέδιο νόμου για το Σ.ΕΠ.Ε. Ο Σύλλογός μας ομόφωνα έλαβε κάποιες αποφάσεις. Ο Σύλλογος των Υπαλλήλων του Υπουργείου Εργασίας, κατόπιν γενικής συνέλευσης έλαβε επίσης τις αποφάσεις του.
    Ορθώς, ώριμα και συνετά κατά τη γνώμη μου η Ομοσπονδία δεν προέβη σε εξοστρακισμούς συνδικαλιστικών αποφάσεων, λειτούργησε ενωτικά και το έκτακτο συνέδριο –μεταξύ άλλων- σεβάστηκε και αναγνώρισε την αυτόνομη λειτουργία των πρωτοβάθμιων οργάνων και τις αποφάσεις τους που αναφέρονται σε διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις σχετικά με την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων που εκπροσωπούν.
    Σε κάθε περίπτωση και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η ειδοποιός διαφορά μας σχετικά με το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου για το Σ.ΕΠ.Ε., είναι η σύσταση της Γενικής Γραμματείας. Και ερωτώ όλους σας. Είναι αυτή αρκετή για να μας οδηγήσει στη διάσπαση; Είμαστε τόσο σίγουροι ότι η θεσμοθέτησή της θα λύσει τα προβλήματά μας; Θα βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας μας και την καθημερινότητά μας; Θα οδηγήσει στα ποθούμενα αποτελέσματα; Θα αποτελέσει την απαρχή μιας ριζικής αλλαγής στο τρόπο αντιμετώπισης των εργασιακών σχέσεων και της προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων; Θα καλλιεργήσει μεγαλύτερη ασφάλεια στους εργαζόμενους;
    Αγαπητοί συνάδελφοι, η χώρα μας αυτή την εβδομάδα περνά τις δυσκολότερες στιγμές της μετά τη μεταπολίτευση. Ουδείς δύναται να αμφισβητήσει σήμερα το πόσο σημαντική ήταν η επιτυχία μας στη θέσπιση του ελεγκτικού επιδόματος, στην αύξηση των εξόδων κίνησης και στη διατήρηση της οικονομικής παροχής του ΑΣΕ και μάλιστα υπό το πρίσμα της παρούσας δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας. Όλα τα ανωτέρω αγαπητοί συνάδελφοι τα πετύχαμε με συνδικαλιστική εγρήγορση, αγωνιστική ετοιμότητα μέσα σε πνεύμα ενότητας, ομοψυχίας και μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες και συντεχνιακές αντιλήψεις.
    Για μια ακόμη φορά ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, ας ενώσουμε τις φωνές μας και τις ενέργειές μας ώστε από κοινού όλες οι συνδικαλιστικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουμε σθεναρά τους κινδύνους, τόσο στη διατήρηση των οικονομικών μας κεκτημένων δικαιωμάτων, όσο και στην αξιοπιστία του συστήματος προστασίας, προάσπισης και προαγωγής των εργασιακών σχέσεων.
    Με απόλυτο σεβασμό και πίστη στις δημοκρατικές αξίες, εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες της έκτακτης γενικής μας συνέλευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δύο πράγματα είναι σίγουρα.
    1ον) Ότι στο ΣΕΠΕ ταιριάζει περισσότερο η διοικητική δομή της Γενικής Γραμματείας.
    2ον) Ότι κάκιστα συνδέθηκε/εται το μισθολόγιο των Επιθεωρητών με αυτό των διοικητικών υπαλλήλων του Υπουργείου καθώς οι Κοινωνικοί Επιθεωρητές του σήμερα έχουν αυξημένο φόρτο εργασίας και πολαπλά καθήκοντα/ευθύνες. Για τον παραπάνω λόγο, όσοι δουλεύουν παραγωγικότερα και έχουν αυξημένες ευθύνες θα έπρεπε να αμοίβονται με επιπλέον αποδοχές.
    Για τα παραπάνω η συντρηπτική πλειοψηφία συμφωνεί αν και κάποιοι μπορούν να έχουν βέβαια και αντιρήσεις.
    Είναι εύκολο ίσως να δημιουργείται ρήξη με υπαλλήλους που βρίσκονται στην Κεντρική Διοίκηση κάπου μακριά στην Αθήνα (που πάντα μας "καπελώνει") και τους οποίους ενίοτε κάποιοι αρέσκονται να παρουσιάζουν ως καρεκλοκένταυρους ραδιούργους Δημόσιους Υπάλληλους κοντά στα κέντρα εξουσίας που μας την "έφεραν" την τελευταία στιγμή (τόσα χρόνια δεν μας την... φέρναν;;). Όταν πρόκειται όμως για κάποιους συναδέλφους που είναι δίπλα μας, που χρόνια μας εκπροσώπησαν και μας εκπροσωπούν, που μας καπελώσαν/νουν και μας αδειάσαν/ζουν ... τότε δεν ξέρουν τίποτα για το "έγκλημα"!! Μήπως πρέπει πρώτα να κοιτάξουμε δίπλα μας πιο καχύποπτα; Πώς κάποιοι (και όχι όλοι βέβαια) έγιναν ξαφνικά ... ριζοσπάστες; Μήπως πρέπει να καταλάβουμε ότι κάποιοι δεν δικαιούνται να μιλούν τόσο απαξιοτικά για άλλους εργαζόμενους του Υπουργείου όταν και αυτοί δεν είναι δα και τόσο μάχιμοι Επιθεωρητάρες; Όταν βρίσκονται σε Δ/νσεις Συντονισμού και δεν κάνουν εργατικές διαφορές/κοινό κ.τ.λ., όταν πρωοθήθηκαν από "μπαμπάδες" του ΣΕΠΕ, όταν ακολουθούν τις ίδιες πρακτικές και μεθοδεύσεις που ισχυρίζονται ότι ακολούθησαν/θουν οι "παράγοντες της Πειραιώς". Συνάδελφε εσύ που είσαι δικαιολογημένα οργισμένος και θα ξαναψηφίσεις το επόμενο Σάββατο ψήφισε αυτό που πιστεύεις, αφού λάβεις υπ' όψιν σου πρώτα τα εξής.
    Είναι εύστοχη στην δεδομένη οικονομική συγκυρία η αποχώρηση από την ΟΣΥΠΕ και η διάσπαση της προβληματικής είναι η αλήθεια συνδικαλιστικής εκπροσώπησηε στα ειδικά θέματα του ΣΕΠΕ;
    Είναι λογική η διάσπαση μεταξύ Υπαλλήλων Υπουργείου και Επιθεωρητών Εργασίας γιατί όπως κάποιοι μεγαλόφωνα διακύρηξαν "δεν έχουμε κοινό συμφέρον, δεν κάνουμε την ίδια δουλειά, δεν μας υποστήριξαν ή δεν μας υποστήριξαν αρκετά";
    Τότε να διασπαστούμε και μεταξύ μας!!!!!! Επιθεωρητές των Δ/νσεων και Επιθεωρητές των Τμημάτων, Κοινωνικοί και Τεχνικοί Επιθεωρητές, Υφιστάμενοι και Προιστάμενοι, παλιότεροι και νεότεροι, της τάδε και της δείνα γεωγραφικής περιφέρειας, πονηροί και φιλότιμοι, κοντοί και ψηλοί.... δεν έχει τέλος το διαίρειν και βασίλευε.
    Κάποιοι μπορεί να μεθοδεύουν αυτό που το Σάββατο θα ψηφίσεις, προσπαθόντας να χειραγωγήσουν και να "μαντρώσουν" την οργή σου στο δικό τους μαντρί!!

    ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ στο συνδικαλισμό ισχύει "ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΣΥΠΕ

    """""1. Το ΔΣ της Ο.ΣΥ.Π.Ε. στη συνεδρίασή του στις 26-05-11 και αφού συζήτησε το θέμα της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Επιθεωρητών Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας και Ηπείρου σχετικά με την λήψη απόφασης για την αποχώρησή του από την Ο.Σ.ΥΠ.Ε., αποφάσισε, στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, να παραστεί με αντιπροσωπεία στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης στις 28-05-11"""


    Γενικά στα καταστατικά σωματείων υπάρχει πρόβλεψη για προστασία των ψηφοφοριών.
    Αν παρευρεθεί αντιπροσωπεία της ΟΣΥΠΕ θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
    Επομένως, αν το καταστατικό μας περιέχει τέτοια διάταξη, τότε πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να προσβάλλει την ψηφοφορία και επομένως να χρειαστούμε καινούρια γενική συνέλευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συνάδελφοι,
    σύμφωνα με το άρθρο 8, παρ.3 του Ν1264/82:
    "Απόφαση Συνέλευσης μπορεί να ακυρωθεί αν στη Συνέλευση παραβρέθηκαν πρόσωπα που δεν ήταν μέλη της συνδικαλιστικής οργάνωσης και η παρουσία μπορούσε να επηρεάσει το αποτέλεσμα."
    Η ΟΣΥΠΕ δεν μπορεί να συμμετέχει στη Συνέλευση διότι η Συνέλευση θα ακυρωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή