Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση 28/13.5.2011


          ΣΥΛΛΟΓΟΣ                                                                      Θεσσαλονίκη  13-5-2011
ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ                                                        Αρ. Πρωτ.: 28
 ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ                                        
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟΥ
   ΕΔΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ταχ. Δ/νση : Φράγκων 14                                               ΠΡΟΣ:  Tο Υπουργείo Εργασίας και
Ταχ. Κώδικας : 540 12                                                                  Κοιν. Ασφάλισης  
Τηλ/Fax : 2310/531 730                                                      1. Υπουργό 
                                                                      κυρία Λούκα Κατσέλη
                                                                     2. Αναπληρωτή Υπουργό
                                                                                κύριο Γιώργο Κουτρουμάνη
                                                 3.Υφυπουργό
                                                                             κύριο Βασίλη Κεγκέρογλου
                                                            4.Γενική Γραμματέα
                                                                         κυρία Άννα Στρατινάκη
                                                                      5.Ειδικό Γραμματέα ΣΕΠΕ
                                                                      κύριο Μιχάλη Χάλαρη
                                                                                   
            Με έντονη δυσφορία και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε τη δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας και Κοιν. Ασφάλισης κ. Κουτρουμάνη, η οποία φιλοξενήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα της οικονομικής εφημερίδας «EXPRESS», τη 10/05/2011 (http://www.express.gr/news/finance/466857oz_20110510466857.php3).
Η ηγεσία του Υπουργείου, αντί να ενσκύψει στα προβλήματα των Επιθεωρητών Εργασίας  και να αφουγκραστεί τους προβληματισμούς τους, επιλέγει το δρόμο της ρήξης και της σύγκρουσης.  Eπιχειρεί να τρομοκρατήσει και να εγκαταστήσει το φόβο στα μέλη του συλλόγου μας. Τούτο αποτελεί μέγα ατόπημα και προσβολή της συνδικαλιστικής μας ελευθερίας και δράσης και μάλιστα από ανθρώπους που έχουν θητεύσει στο χώρο του συνδικαλισμού.
Οι Επιθεωρητές Εργασίας  έχουμε υψηλό αίσθημα ευθύνης, ικανότητα διάκρισης και διαχείρισης καταστάσεων. Είμαστε μάχιμοι εργαζόμενοι πρώτης γραμμής και υψηλής ποιότητας. Δε χρειαζόμαστε απειλές και υποδείξεις για να κάνουμε τη δουλειά μας.
Σας καλούμε ν’ αναλογιστείτε και να διαφυλάξετε το καθεστώς της ανεξαρτησίας και του αυξημένου κύρους που απολαμβάνουμε ως κρατικά όργανα, σύμφωνα με την 81 Δ.Σ.Ε, η οποία κατέστη εσωτερικό δίκαιο με αυξημένη τυπική ισχύ.
Σας καλούμε να εγκαταλείψετε τις εκβιαστικές λογικές και να προσέλθετε στο διάλογο που επανειλημμένως σας έχουμε ζητήσει και έχετε απορρίψει σιωπηρώς, τελείως προκλητικά και αδικαιολόγητα. Οι διατάξεις που εισάγονται με το σχέδιο νόμου που τέθηκε στη διαβούλευση θα καθηλώσουν το Σώμα και θα το μεταλλάξουν, εις βάρος της διεθνώς αναγνωρισμένης αποστολής του.
Αναθεωρήστε, λοιπόν, συνολικά τη στάση σας και ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να δώσουμε νέα πνοή στο Σ.ΕΠ.Ε. Δώστε μας τα όπλα να πολεμήσουμε. Ν’ απογειώσουμε το Σώμα προς όφελος της κοινωνίας που τόσο το έχει ανάγκη τούτη τη στιγμή. Ας αναλάβουμε επιτέλους όλοι την ευθύνη που μας αναλογεί. Η δική σας είναι μεγαλύτερη. Ένα είναι σίγουρο. Γράφουμε ιστορία και αυτή δεν παραγράφεται.

Η Πρόεδρος

Χαριτίνη Καραγιώργη
Για το Δ.Σ

Η Γραμματέας

Ευαγγελία Μπογιατζόγλου

2 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι πρώτοι εμείς πρέπει να ζητήσουμε να μη λάβουμε το ελεγκτικό επίδομα. Όταν απεργούμε πρέπει να είμαστε διατιθεμένοι να χάσουμε και λίγα χρήματα.

    Για όσους σπεύσουν να αντιδράσουν θα έλεγα ότι είναι άλλο θέμα συζήτησης οι χαμηλές αποδοχές μας, το πως αμειβόμαστε σε σχέση με άλλους δημόσιους υπαλλήλους του Υπουργείου μας ή άλλων Υπουργείων ή ότι τα έξοδα μετακίνησης δεν καλύπτουν το κόστος των μετακινήσεων μας κοκ. Αυτά είναι γεγονότα που πρέπει να αποτελούν θέματα διεκδικήσεων.

    Από τη στιγμή που σύμφωνα με το νόμο το ελεγκτικό επίδομα συναρτάται με την πραγματοποίηση ελέγχων και εμείς δεν πραγματοποιούμε ελέγχους δεν θα πρέπει να παίρνουμε επίδομα. Άλλωστε η δουλειά μας είναι απόλυτα συνυφασμένη με την εφαρμογή της νομιμότητας. Σημειώνω ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να προτάξουμε το γεγονός ότι διενεργούμε μόνο ελέγχους που προκύπτουν από καταγγελία, γιατί αυτό αποτελεί μια ελάχιστη ένδειξη της προσφοράς μας προς τους εργαζόμενους.

    Θα πρέπει, επίσης, να επιδιώξουμε η νομιμότητα να εφαρμόζεται σε όλους τους υπαλλήλους που λαμβάνουν τόσο το ελεγκτικό επίδομα όσο και τα έξοδα κίνησης και τις υπερωρίες(;).

    Τέλος, να ζητήσουμε από τον Κύριο Αναπληρωτή Υπουργό να ξεκινήσει πράγματι έλεγχο σε βάθος πενταετίας για να διαπιστώσει αν νομίμως (τύποις καιουσία) λαμβάνουν τις παραπάνω παροχές οι υπάλληλοι της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας, της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΣΕΠΕ καθώς και κάθε Περιφερειακής Διεύθυνσης και Τμήματος.
    Πιστεύω ότι τα μέλη του Συλλόγου μας δεν έχουν πρόβλημα να γίνει ένας τέτοιος έλεγχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H αδικία που συντελείται εδώ και χρόνια ίσως θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει και αν το θέμα προχωρήσει και μας κόψουν το επίδομα θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου σύντομα... Το ελεγκτικό επίδομα το παίρνουν όλοι μα όλοι οι υπάλληλοι της ΚΥ του Υπουργείου οι οποίοι δεν έχουν δει δελτίο ελέγχου ούτε ζωγραφιστό....
    Ο έλεγχος επίσης διενεργείται σε διάφορα επίπεδα...δεν ελέγχουμε καθημερινά τα ρεπό των οδηγών πχ ή τους πίνακες ή τις αποδοχές των εργαζομένων που έρχονται στην Υπηρεσία???
    Οι Επιθεωρητές Εργασίας έχουμε πλήρη συνείδηση του πολυσήμαντου έργου μας και του ρόλου που επιτελούμε...Ουδέποτε ούτε και τώρα που συμμετέχουμε στη λευκή απεργία αφήσαμε ανυπεράσπιστο τον εργαζόμενο.... Δεν είμαστε γαϊδούρια...Έχουμε τον τρόπο ακόμα και τώρα να δηλώνουμε το παρόν και να επαναφέρουμε την τάξη! Εγώ προσωπικά θα είχα πρόβλημα να μου κόψουν το ελεγκτικό γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ εώς σήμερα δεν έδωσε σημασία στους λόγους που με έχουν φέρει σήμερα σε αυτή την κατάσταση που αν μη τι άλλο δεν είναι οικονομικές διεκδικήσεις και γιατί χρόνια τώρα άλλοι που δεν κάνουν ελέγχουν λαμβάνουν κανονικά τα επιδόματα μου.... Και αν μου το κόψουν...θα ξεκινήσουν άλλες ιστορίες.... και όχι γιατί εγώ ή εμείς το ζητήσαμε...
    Εις γνώση μας τα επιδόματα τα παίρνανε και οι υπάλληλοι του Υπουργείου, γιατί ως γνωστόν ανήκουμε στα πιο χαμηλόμισθα Υπουργεία... αλλά όχι και να μου το κόψουν εμένα τώρα... Τότε σίγουρα θα πρέπει να το κόψουν και σε αυτούς!!! Και έτσι φυσικά και θα πάω πάσο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή