Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση με ημερομηνία 18.4.2011 (α)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΕΔΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Θεσσαλονίκη , 18 Απριλίου 2011

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Το Δ.Σ, αφού ενημερώθηκε από τα μέλη που συμμετείχαν ως σύνεδροι στο Έκτακτο Συνέδριο της Ο.Σ.ΥΠ.Ε, μετά από διεξοδική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη το ψήφισμα που αναρτήθηκε στις 15/04/2011, σας γνωρίζει τ’ ακόλουθα:
·        Ο σύλλογος μας ενέμεινε και εμμένει στη βασική του άποψη περί της οργανωτικής δομής του Σ.ΕΠ.Ε υπό τη μορφή Γενικής Γραμματείας, καθώς και σε όλες τις άλλες θέσεις που υποστήριξε επί των ρυθμίσεων που διαλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου που τέθηκε σε διαβούλευση, τις οποίες θα συνεχίσει να υπερασπίζεται με κάθε νόμιμο και θεμιτό μέσο, στο πλαίσιο του ψηφίσματος που εξέδωσε η Έκτακτη Γενική μας Συνέλευση, την 12/04/2011.
·        Βασικός στόχος ήταν να λάβουμε την «οιονεί νομιμοποίηση» των κινητοποιήσεών μας, η οποία κατά την άποψή μας επιτεύχθηκε με την αναγνώριση από την Ο.Σ.ΥΠ.Ε των αποφάσεών μας.
·        Οι σύνεδροι- μέλη του συλλόγου μας δεν συμφώνησαν στη συλλήβδην υποστήριξη του κειμένου των παρατηρήσεων της Ο.Σ.ΥΠ.Ε που αναρτήθηκε στη δημόσια διαβούλευση, στην κοινή συνάντηση που θα επιδιωχθεί να πραγματοποιηθεί με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Κουτρουμάνη, παρά μόνο των κοινών σημείων επί των οποίων διαγνώστηκε σύμπτωση των απόψεών μας και έχουν ως εξής:
·        Έλεγχος της αντικαπνιστικής νομοθεσίας από τους Επιθεωρητές Εργασίας.
·        Σαφέστερη καταγραφή της συμφιλιωτικής διαδικασίας
·        Λειτουργικά προβλήματα λόγω του κοινού Τμήματος συντονισμού στις υπηρεσίες Κοινωνικής και Τεχνικής Επιθεώρησης.
·        Επιβολή προστίμου στον εργαζόμενο στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου της κάρτας εργασίας.
·        Αύξηση του αριθμού ελέγχων ανά Κοινωνικό Επιθεωρητή από 7 σε 12.
·        Την πειθαρχική δίωξη των Επιθεωρητών Εργασίας (άρθρο 16 παρ. 2 του σχεδίου νόμου).
·        Τα προβλήματα που δημιουργεί το επιπλέον έντυπο για τον έλεγχο της ανασφάλιστης εργασίας.
Πλέον των ανωτέρω, αναφέρθηκαν και τα κάτωθι ζητήματα, τα οποία δε συμπεριελήφθησαν στο εν λόγω ψήφισμα και έχουν ως εξής:
·        Επιβολή προστίμων από τους Τμηματάρχες, μετά από εισήγηση του ελέγξαντος Επιθεωρητή Εργασίας.
·        Απόφαση για την επιβολή προστίμων.
·        Προσλήψεις προσωπικού
·        Ενίσχυση υποδομών
·        Παροχή πιστώσεων για τη λειτουργία των υπηρεσιών

Κατά τα λοιπά δεν συζητήθηκαν ειδικά και εις βάθος θέματα λειτουργίας της Ο.Σ.ΥΠ.Ε, ενώ ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης αναλώθηκε σε κριτική επί του ψηφίσματος της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου μας και των διαφόρων σχολίων που έχουν αναρτηθεί κατά καιρούς στα διάφορα blogs. Αναφορικά με το τελευταίο ζήτημα, είναι αυτονόητο ότι συνηγορούμε υπέρ της προσεκτικής διατύπωσης των σχολίων και με τρόπο που δε θα προσβάλλει την προσωπικότητα συναδέλφων.
Τούτη τη στιγμή που διακυβεύονται ζητήματα θεμελιώδους σημασίας για την επαγγελματική επιβίωση και αξιοπρέπεια των Επιθεωρητών Εργασίας, επιλέξαμε να στηρίξουμε την ενότητα, προκειμένου να υπάρξει συλλογικότερη αντίδραση και εκπροσώπηση έναντι της ηγεσίας της υπουργείου, τουλάχιστον για τα ζητήματα που τυγχάνουν κοινής αποδοχής και αντιμετώπισης. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αποδεχόμαστε την οποιαδήποτε νόθευση των βασικών μας θέσεων και προτάσεων, τις οποίες δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε για κανένα λόγο. Γιατί είμαστε πεπεισμένοι ότι οδεύουν προς την ορθή κατεύθυνση και απορρέουν από την καθαρότητα και την ειλικρίνεια.
Ο αγώνας συνεχίζεται.
       

Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Ξανθόπουλος
Για το Δ.Σ


Η Γραμματέας
Ευαγγελία Μπογιατζόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου