Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ψήφισμα Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Επιθεωρητών Εργασίας Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας & Ηπείρου την 12.4.2011


Θεσσαλονίκη, 12.4.2011 

ΨΗΦΙΣΜΑ 

Τα μέλη του Συλλόγου Επιθεωρητών Εργασίας Μακεδονίας-Θράκης -Θεσσαλίας και Ηπείρου, στη σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση μας, αποφασίζουμε τα παρακάτω:

1) Ομόφωνα το Σώμα της Γ.Σ. επαναλαμβάνει την πλήρη στήριξή του στις κινητοποιήσεις που απεφάσισε το Δ.Σ., στην συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε την 29/03/2011.

2) Ομόφωνα το Σώμα της Γ.Σ. συντάσσεται πλήρως με τις θέσεις και προτάσεις που έχει καταθέσει το Δ.Σ. επί του σχεδίου νόμου που τέθηκε στη διαβούλευση.

3) Ομόφωνα το Σώμα της Γ.Σ. ψηφίζει την υποστήριξη των θέσεων και προτάσεων του Δ.Σ. επί του σχεδίου νόμου από τους Συνέδρους στο έκτακτο συνέδριο της Ο.Σ.ΥΠ.Ε που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14/04/2011.

4) Ομόφωνα το Σώμα της Γ.Σ. ψηφίζει την πρόταση για άμεση συνάντηση της Διοίκησης του Συλλόγου με την πολιτική ηγεσία.

5) Ομόφωνα το Σώμα της Γ.Σ. ψηφίζει, σε περίπτωση που η Ο.ΣΥ.ΠΕ δεν κηρύξει την απεργία που αποφασίστηκε, να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις του Συλλόγου και να καταγγελθεί η στάση της Ο.Σ.ΥΠ.Ε.

6) Ομόφωνα το Σώμα της Γ.Σ. εξουσιοδοτεί το Δ.Σ. να λάβει και οποιοδήποτε άλλο μέτρο κρίνει αναγκαίο, προκειμένου να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα των μελών του.

7) Ομόφωνα το Σώμα της Γ.Σ. αποφασίζει να συζητηθεί το ενδεχόμενο αποχώρησης του συλλόγου από την Ο.Σ.ΥΠ.Ε και τροποποίησης του καταστατικού του, στην επερχόμενη τακτική Γενική Συνέλευση.

22 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια συνάδελφοι!
    συγχαρητήρια για το ψήφισμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή είναι μόνον η αρχή. Καλό θα είναι η ΟΣΥΠΕ να αρχίσει επιτέλους να λειτουργεί με γνώμωνα και τις ανάγκες των μαχόμενων Επιθεωρητών γιατί αλλιώς θα μείνει μόνη της με τους υπαλλήλους του Υπουργείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο συνάδελφοι
    δίνεται ένα μήνυμα αισιοδοξίας κόντρα στην σημερινή απογοητευτική (εν μέρει - παρακαλώ διαβάστε το σχόλιο μου στο μπλοκ της Αυτόνομης) συνέλευση του άλλου Συλλόγου στην Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να συζητηθεί στην επερχόμενη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 7/5/2011 είναι η τακτική γενική συνέλευση του συλλόγου μας... εκεί θα παρθούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. συγχαρητηρια για την τιμια σταση σας απενταντι στον επιθεωρητη εργασιας.

    προσωπικα ανηκω στον συλλογο νοτιου ,,,οχι για πολυ ομως ακομα,,,,,,ακομα και αν δεν γινει αλλος συλλογος θα κανω αιτηση να με διαγραψουν απο εκει ,,,αμεσα.

    καλη δυναμη,,,να ξερετε οτι ολοι οι επιθεωρητες ειναι μαζι σας.

    venceremos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συνάδελφοι της Β. Ελλάδας, πρέπει να έχετε συνειδητοποιήσει πλέον πως ο κύβος ερρίφθη. Εγώ, όπως και πολλοί άλλοι περιμένουμε την 07η Μαϊου 2011. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπορούμε κάποια στιγμή να έχουμε ενημέρωση για το τι έγινε στην ΟΣΥΠΕ σήμερα. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αρχίσαμε τις παπαρ......!!

    μας ζήτησαν να στείλουμε στατιστικά στοιχεία (μετατροπές συμβάσεων κλπ).

    Σήμερα τηλεφωνούνε από το γραφείο ειδικού και παρακαλούν να τα στείλουμε....


    κάνουμε αποχή από αποστολή στατιστικών ή δεν κάνουμε;

    παίρνουμε ομόφωνα αποφάσεις ή δεν παίρνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άρα και ο ειδικός δεν σέβεται τις αποφάσεις μας !

    μάλλον αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η θέση του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. άντε γεια και σε σας!

    πάω για έλεγχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το ψήφισμα της ΟΣΥΠΕ αναρτήθηκε http://www.osype.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συγνώμη που παρεμβαίνω παρ' ότι ανήκω στον κάτω Σύλλογο αλλά τι σχέση έχει το ψήφισμα της ΟΣΥΠΕ με τις γενναίες αποφάσεις που πήρατε στη συνέλευση της 12-04-11 ; Γιατί οι σύνεδροι από τη Βόρεια Ελλάδα δεν ψήφισαν ούτε καν την πρόταση της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας για κινητοποιήσεις αφού είστε ήδη σε κινητοποιήσεις ; Τι έγινε το σημείο 5-6-7 της απόφασης της συνέλευσης σας ; Σύγνωμη και πάλι απλά δεν καταλαβαίνω ...
    viernes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Oύτε εγώ το κατάλαβα αυτό αν και ανήκω στον πάνω σύλλογο.
    Οι σύνεδροι θα πρέπει να μας κατατοπίσουν για το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 1. τα μέλη του ΔΣ είναι απαραίτητο να αιτιολογήσουν την απόφαση τους να συμφωνήσουν στην αποστολή στατιστικών στοιχείων. Θυμίζω την απόφαση λήψης απεργιακών μέτρων και την ομόφωνη στήριξη τους από τη γενική συνέλευση.

    2. οι σύνεδροι να αιτιολογήσουν τη στάση τους:
    - σύμφωνα με www.osype.gr καταψήφισαν την έκτη πρόταση, δηλαδή καταψήφισαν απεργιακά μέτρα, τα οποία ήδη υποτίθεται ότι εφαρμόζουμε
    - πέτυχαν τη νομιμοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων ή όχι;
    - θα πάνε στον Κουτρουμάνη για να υποστηρίξουν τις θέσεις της ΟΣΥΠΕ, δηλαδή αυτά είναι τα βασικά θέματα του νομοσχεδίου που μας καίνε;
    - το έκτακτο συνέδριο στηρίζει την ενότητα και την αλληλεγγύη κλπ των μελών. Δηλαδή τι λέγαμε στην τακτική συνέλευση για τη συμπεριφορά των μελών της ΟΣΥΠΕ και για τον τρόπο που λειτουργούν;

    έχω την εντύπωση ότι το ψήφισμα ανταποκρίνεται στο ρητό "ο ιπποπόταμος είναι ένα άλογο που βγήκε από επιτροπή.."

    σαφώς η διάρκεια του συνεδρίου ήταν μεγάλη, η κούραση μεγάλη και μπορεί κάποιος να πει ότι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ...

    αλλά,

    επιμένω ότι τα μέλη του ΔΣ και οι σύνεδροι πρέπει άμεσα να δώσουν απαντήσεις ύστερα από την επιτυχημένη κατά γενική ομολογία έκτακτη συνέλευση και την ομόφωνη λήψη αποφάσεων.


    Ευθύμιος Τολιόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προσυπογράφω την ανωτέρω άποψη του συναδέλφου Τολιόπουλου και αναμένω με ενδιαφέρον τις απαντήσεις των μελών του ΔΣ.

    Αλέξιος Παπαδόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συνάδελφοι υπάρχουν και θετικά.

    Από το ψήφισμα της ΟΣΥΠΕ παραθέτω:

    "Το έκτακτο συνέδριο σέβεται και αναγνωρίζει την αυτόνομη λειτουργία των πρωτοβάθμιων οργάνων και τις αποφάσεις τους που αναφέρονται σε διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις αναφορικά με την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων που εκπροσωπούν."

    "Το έκτακτο συνέδριο να στηρίξει την ενότητα και τη συνέχεια της Ο.Σ.ΥΠ.Ε. καθώς και την αλληλεγγύη ανάμεσα στα μέλη της."

    Συνεπώς

    1ον) Οι κινητοποιήσεις που ομόφωνα ψηφίσε ο Σύλλογος έγιναν σεβαστές κα τα μέλη του οφείλουν να τις συνεχίσουν.

    2ον) Δεν αλλάζει τίποτα όσο αφορά την απόφαση του Συλλόγου να επανεξέτασει το θέμα των σχέσεων με την ΟΣΥΠΕ στην επόμενη τακτική γενική συνέλευση του όπως και είχε αποφασίσει. Εκεί μπορεί ο καθένας να εκφραστεί.

    Υπομονή συνάδελφοι μην βάζετε τους εκπροσώπους του ΔΣ απέναντι, είναι σίγουρο ότι στι 7/5 θα δωθούν όλες οι απαραίτητες διευκρινήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Με συγχωρείτε αν κάτι δεν κατάλαβα καλά, αλλά:

    To μεν πρώτο είναι μία γενικόλογη τοποθέτηση που εξυπακούεται,

    Το δε δεύτερο περί "ενότητας και αλληλεγγύης" δεν μου λέει τίποτα. Τί κάνει η ΟΣΥΠΕ εμπράκτως για αυτήν την περιβόητη αλληλεγγύη? Προτίνει να κάνουμε απεργία όταν θα απεγήσει και όλη η υπόλοιπη χώρα, χαράς την αλληλεγγύη! Χωριστές απεργιακές κινητοποιήσεις θέλουμε για να αντιληφθούν οι πάντες την αντίθεση των μαχόμενων Επιθεωρητών στον νομοσχέδιο-έκτρωμα.

    Στις 7/5 να διεκδικήσουμε ΑΜΕΣΑ την αποχώρισή μας από τους γραφειοκράτες του Υπουρείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προσυπογράφω και εγώ. Κάποιοι μας είπαν ότι ενεργούμε εν θερμώ.... τώρα τι έχουν να πουν αυτοί. Την μια ημέρα ψηφίζουμε απεργία, στάση και αποχή, την επομένη μας λένε να στείλουμε τα στατιστικά για χάρη του ΕΓ και την μεθεπόμενη καταψηφίζουν το ψήφισμα για κινητοποιήσεις. Εεεεεεε ο κόμπος έφτασε στο χτένι.
    Ξυπνήστε συνάδελφοι. Στις 7/5 ψηφίζουμε αποχώρηση από αυτές τις πρακτικές, ψηφίζουμε αποχώρηση από την ΟΣΥΠΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και σε κάΘε περίπτωση να μας ενημερώσει το ΔΣ τι θα γίνει με τις καταγγελίες που θα έχουμε αύριο και θα αφορούν στην καταβολή του ΔΠ. Το θεωρώ βεβαίως αυτονόητο ότι συνεχίζουμε κανονικά την αποχή, αλλά θέλουμε επιβεβαίωση από τον Σύλλογό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. http://www.express.gr/news/finance/466857oz_20110510466857.php3

    ΑπάντησηΔιαγραφή