Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ- ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Τ.Θ. 8053, ΤΚ. 10010 Αθήνα,
Τηλ. 210 3702312,
Fax: 210 3702310
e-mail address: epitherg@gmail.com
www.sepeinspector.blogspot.com



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ
                         ΕΡΓΑΣΙΑΣ




ΕΔΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ταχ. Διεύθυνση: Φράγκων 14
Τηλ. : 2310/531 301
Ταχ. Κώδικας : 540 12
e-mail :  vimaepitheoriton@gmail.com
01/08/2013


ΠΡΟΣ:

α) Τον Πρωθυπουργό
κ. Α. Σαμαρά

β)Τον Υπουργό Εργασίας Κοιν. Ασφάλισης και Πρόνοιας
κ. Ι. Βρούτση

γ) Τον Υφυπουργό Εργασίας Κοιν. Ασφάλισης και Πρόνοιας
κ. Β. Κεγκέρογλου

δ) Τη Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Εργασίας Κοιν. Ασφάλισης και Πρόνοιας
κα Α. Στρατινάκη



ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το ζήτημα της απομείωσης των οργανικών μονάδων και των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων στο Δημόσιο είχαμε εκφράσει τη θέση να εξαιρεθεί το Σ.ΕΠ.Ε για πολύ ουσιαστικούς και πραγματικούς λόγους.

Στο Σ.ΕΠ.Ε δεν περισσεύει κανείς!

Το Σ.ΕΠ.Ε χρειάζεται ενίσχυση με Επιθεωρητές Εργασίας, Τεχνική και Διοικητική Υποστήριξη. Η ανάγκη αυτή έχει αναγνωριστεί άλλωστε:

  1. από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, υπό την ηγεσία του Πρωθυπουργού, το Φεβρουάριο 2013 και έχει ανακοινωθεί η εξαίρεση του Σ.ΕΠ.Ε από τις μειώσεις προσωπικού και η ενίσχυσή του κατά ποσοστό 6,8%, για τον αποτελεσματικό έλεγχο της αγοράς εργασίας.

  1. από την αξιολόγηση που έχει πραγματοποιήσει το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO 2012)

  1. από την αξιολόγηση που πραγματοποίησε το 2008 η Επιτροπή Ανώτερων Επιθεωρητών Εργασίας (SLIC)


Επιπρόσθετα ο ίδιος  ο Υπουργός Εργασίας, απαντώντας με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, σε Ερώτηση του νυν Υφυπουργού Εργασίας για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, αναγνώρισε τις σοβαρές ελλείψεις στη στελέχωση του ελεγκτικού μηχανισμού του Σ.ΕΠ.Ε.

Καλούμε λοιπόν την Κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για την εξαίρεση του προσωπικού του Σ.ΕΠ.Ε από τις απομειώσεις του προσωπικού και να το ενισχύσει άμεσα και ουσιαστικά ως το βασικό και μόνο αξιόπιστο μηχανισμό ελέγχου της αγοράς εργασίας που λειτουργεί με συνέπεια και αποτελεσματικότητα, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της Ετήσιας Έκθεσης Πεπραγμένων 2012  και  Α΄ εξαμήνου 2013, παρά τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και μέσων και τις συνεχείς εναλλαγές στο πρόσωπο του Ειδικού Γραμματέα.

Κάθε άλλη ενέργεια υπονομεύει το Σ.ΕΠ.Ε και συνεπώς τον εθνικό στόχο και προσπάθεια για την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής, της αδήλωτης εργασίας και της παράνομης απασχόλησης, θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο την Ασφάλεια και της Υγεία των εργαζομένων στους χώρους εργασίας. 
 
Για όλους αυτούς του λόγους ζητάμε άμεση συνάντηση με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και παράλληλα ο Σύλλογος των Τεχνικών και Υγειονομικών Επιθεωρητών Εργασίας καλεί τα μέλη του συμμετάσχουν στην αυριανή 24ωρη ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της ΑΔΕΔΥ.



Για το Δ.Σ.
του Πανελληνίου Συλλόγου
Επιθεωρητών Εργασίας


Η Πρόεδρος

Χαριτίνη Καραγιώργη





Για το Δ.Σ.
του Συλλόγου ΤΥΕΕ




Ο Πρόεδρος

Κλεάνθης  Χατζηνικολαϊδης





2 σχόλια:

  1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

    Ο «Σύλλογος Τεχνικών & Υγειονομικών Επιθεωρητών» και ο «Πανελλήνιος Σύλλογος Επιθεωρητών Εργασίας» με κοινή τους ανοιχτή επιστολή προς την πολιτική ηγεσία ζητούν «να εξαιρεθεί το ΣΕΠΕ για πολύ ουσιαστικούς και πραγματικούς λόγους» από τις διαθεσιμότητες – απολύσεις. Την ώρα που η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, υλοποιώντας τα όσα έχει συμφωνήσει με Ε.Ε. και ΔΝΤ, προχωράει με γοργό ρυθμό σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων σε ΟΛΑ τα Υπουργεία, προκειμένου να πιαστεί ο «στόχος» των 15.000 απολύσεων μέχρι του χρόνου, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των 2 συλλόγων επαναφέρουν το κοντόφθαλμο και επικίνδυνο αίτημα για «εξαίρεση» του ΣΕΠΕ.

    Η δικαιολογία που προβάλλεται για το αίτημα της «εξαίρεσης»: το ΣΕΠΕ έχει «κοινωνική αποστολή» που (προφανώς, κατά τους συνδικαλιστές μας) δεν έχουν οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι που βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα – εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, σχολικοί φύλακες, κτλ. Αντί λοιπόν να ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους υπάλληλους σε κάθε υπουργείο (αλλά και στον ιδιωτικό τομέα), οι συνδικαλιστές που σήμερα βρίσκονται στο τιμόνι των Συλλόγων μας καλούν να ξεχωρίσουμε από τους συναδέλφους μας, να εμφανιστούμε ως κάποια περιούσια υπηρεσία που στέκεται πάνω από τις άλλες, να σωθούμε εμείς κι ας βουλιάζει ο κόσμος γύρω μας.

    Είναι κάλπικη η δικαιολογία ότι ο κάθε Σύλλογος πρέπει να φροντίζει τα του χώρου του και ότι χρησιμοποιείται το αίτημα της «εξαίρεσης» ως ζήτημα τακτικής. Οι τεμενάδες της ανοιχτής επιστολής προς τις αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, που δήθεν στηρίζουν το ΣΕΠΕ και η αποδοχή ως δήθεν «εθνικού στόχου» της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας και της παράνομης απασχόλησης (την ώρα που η ίδια η κυβέρνηση έχει ξεπατώσει τις εργασιακές σχέσεις) δεν συνιστούν συνδικαλιστική τακτική από μεριάς των Συλλόγων, αλλά χατζηαβατισμό του χειρίστου είδους, σκύψιμο της μέσης για να γλιτώσουμε το τομάρι μας.

    Οι 600 απολύσεις σε υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας (ΟΑΕΕ, ΟΑΕΔ, ΟΓΑ, κτλ) που απαίτησε ο υπουργός «Εργασίας» δείχνουν ότι κανένας οργανισμός και καμία υπηρεσία δεν μπορεί να «εξαιρεθεί» από την κυβερνητική βαρβαρότητα. Θυμίζουμε σε κάθε συνάδελφο ότι συνδικαλιστικοί «αστέρες» και από αυτούς τους χώρους ζήτησαν και έλαβαν στο παρελθόν «διαβεβαιώσεις» και «δεσμεύσεις» για «εξαίρεση» των χώρων τους. Πολύ γρήγορα αυτές αποδείχτηκαν κενό γράμμα!

    Τη στιγμή αυτή δεν χωράνε αυταπάτες. Η οργή και η αγανάκτηση πρέπει να γίνουν ενιαίος αγώνας των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, των ανέργων, των ασφαλισμένων στα Ταμεία, των συνταξιούχων. Με μαζικές διαδικασίες, Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Καμία ανοχή απέναντι στους συνδικαλιστές που το παίζουν αγωνιστές και φιλεργατικοί, αλλά αποδέχονται τον πυρήνα της βάρβαρης πολιτικής που τσακίζει τα δικαιώματα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.tovima.gr/files/1/2013/20130802_ypourgiki_apofasi_kinitikotita.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή